De Kazerne

In Your Face Theater

Visueel en interactief locatietheater

De Kazerne maakt locatie montagevoorstellingen. Het basisidee van de voorstellingen is altijd een reflectie op de, soms problematische, actualiteit. Maatschappelijke thema´s worden aangegrepen om interdisciplinaire projecten neer te zetten, waarbij van het publiek een standpunt wordt gevraagd; in your face theater.

Binnen de Kazerne werken vertegenwoordigers van verschillende media als moderne theaterdans, bewegingstheater, toneel, performance art, klassiek ballet, fotografie vormgeving en video. Al deze media worden met elkaar in contact gebracht, zodat door de diversiteit van uitingsvormen het idee volledig en overtuigend kan worden overgebracht op de belevingswereld van het publiek.

Theater moet publiek bereiken; naar ze toe gaan is een begrip dat wij in praktijk brengen, het publiek halen hoort bij ons. We willen niet onder één noemer te vangen zijn, maar wel een duidelijk beeld oproepen. We willen de kracht van de Kazerne de onvoorspelbaarheid laten zijn, want theater en onvoorspelbaarheid gaan goed samen. Je weet nooit wat je kunt verwachten bij een voorstelling van de Kazerne; integer danstheater of een party met performances, een avond helemaal uit waarbij alle zintuigen geprikkeld worden of een confronterende festivalvoorstelling, een ontvoering van het publiek of een heftige monoloog, technisch hoogstaand klassiek ballet of een experimentele megavoorstelling op een afgelegen locatie…

 

 

 

Speellijst

20 t/m 24 dec . 2008
Storytelling/performances

Multiculturele Kerstmarkt
NDSM Werf, Amsterdam

Eind jan. 2009
Performances

Club NDSM
NDSM Werf, Amsterdam

meer

23 feb. t/m 1 mrt. 2009
Fremdkorper

Melkweg, Amsterdam

meer

6 en 20 mrt. 2009
Club Slip & Grip

Comedy Theater in de Nes, Amsterdam

meer

3 apr. 2009
Club Slip & Grip

Comedy Theater in de Nes, Amsterdam

meer

1 en 15 mei 2009
Club Slip & Grip

Comedy Theater in de Nes, Amsterdam

meer

April 2009
Tour door Peru