De Kazerne

Visueel en interactief theater op locatie

De Kazerne maakt theatrale projecten voor festivals, speciale locaties en theaters, maar ook voor de overheid en het bedrijfsleven.

Van een spraakmakende locatievoorstelling tot de inhoudelijke invulling van een thema. Van een complete nachtclub tot een subtiele act. Van een intense theaterperformance tot een groot evenement. Van het Amsterdamse Kamerballet tot een paaldans. Van Hostage tot Slip&Grip!

Onze projecten zijn theatraal, visueel, communicatief en interactief. De Kazerne beweegt zich op het snijvlak van theater en communicatie, van kunst en entertainment, van maatschappij en cultuur, van high brow en low brow. Waar twee werelden elkaar keihard of juist heel zacht raken, dat is de Kazerne.

De Kazerne is ook een groot aantal professionele dansers, acteurs, vormgevers, muzikanten en andere kunstenaars.

De Kazerne is in 1991 opgericht door Iris Lammertsma en Floris Andrea en heeft een veelbewogen geschiedenis achter de rug. Inmiddels is het gezelschap in stabiel vaarwater, mede dankzij het VSB Fonds, dat de Kazerne de afgelopen drie jaar heeft gesteund in het kader van het project 'Van de Hakken Los' en onze coach Dirk Noordman.

Alle fotografie; Floris Andréa

VSB Fonds

 

 


fb

 

 

 

De Kazerne

In Your Face Theater


In de Kazerne werken choreografen, regisseurs, acteurs, dansers, fotografen en beeldend kunstenaars samen. Al deze disciplines worden gecombineerd tot een bijzondere vorm van belevingstheater. Voorstellingen vinden vaak plaats in een ongebruikelijke setting of op locatie en vragen om deelname en een standpunt van het publiek; in your face theater.

 

 

In het theater

Voorgaande jaren maakte de Kazerne onder meer

 • de theatrale nachtclub Slip&Grip
  (Moulin Rouge in het petit, maar dan contemporain) 
 • een voorstelling in containers voor het Over ’t IJ Festival
 • een locatieproject op de stranden van Marokko
 • het gijzelingsdrama Hostage,
  waarbij het publiek ontvoerd werd
 • de lounge-/dinervoorstelling Lounging Bacchus
 • de voorstelling Lokgeit voor het Lucebert Festival
 • de festivalvoorstelling SeeS Travels ism de ontwikkelingsorganisatie ICCO
meer


In Opdracht

In het bedrijfsleven werkte de Kazerne onder andere voor

AAHG, Xsaga, Ebbinge, Xerox, Tom Tom, Ministerie van Justitie, Oracle, Nationale Cultuurbal, Twijnstra en Gudde, NS, KPMG, Dorint Hotels, en vele andere

meer